Měření vlhkosti při výrobě a skladování chemikálií

logo D-Ex info@dex.cz | +420 541 423 211
  • Měření vlhkosti při výrobě a skladování chemikálií

    Měření vlhkosti při nakládání s chemikáliemi

    Měření relativní vlhkosti, absolutní vlhkosti a teploty pro efektivní a bezpečné sušení, zpracování a skladování chemikálií. V chemickém průmyslu je analýza vlhkosti nutná pro zajištění hladkého průběhu sušení, jako je sušení rozprašováním nebo sušení ve vakuu. Přesným měřením relativní vlhkosti (RH), absolutní vlhkosti, rosného bodu a teploty si výrobce chemikálií může být jistý, že nedochází k odchylkám v kvalitě vyráběných práškových chemikálií, že proces sušení je efektivní a využití energie je optimalizováno.

    Monitorování vlhkosti je také nutné ve skladech chemikálií, aby se zachovala kvalita konečného výrobku a zabránilo se riziku chemické reakce a výbuchu. Kontrola vlhkosti je rovněž zásadní pro zachování hygroskopických látek a prevenci spékání prášku. A konečně, monitorování podmínek a kontrola vlhkosti jsou nezbytné pro zajištění bezpečného prostředí tam, kde se používají rukavicové boxy, reakční komory a vakuové komory.

    logo výrobce Vaisala

    Vaisala specialista

    Technologie HUMICAP® a DRYCAP® společnosti Vaisala pro lepší odolnost vůči chemikáliím

    Senzory vlhkosti Vaisala HUMICAP® a DRYCAP® se vyznačují dobrou chemickou odolností. Pro zvláště náročné aplikace vyvinula společnost Vaisala funkci chemického proplachu, která pomáhá zachovat výkon měření při vystavení chemickým látkám. Jedná se o jedinečnou funkci, která pomáhá korigovat možný dlouhodobý drift přístrojů a prodlužuje požadovaný kalibrační interval v prostředí s výskytem plynných chemických nečistot. Rozpouštědla na bázi uhlovodíků, čisticí chemikálie a sterilizační prostředky jsou chemikálie, které mají tendenci pronikat do snímače. Všechny je lze odstranit pomocí chemického proplachu.

    Rodina přístrojů Vaisala Indigo, přizpůsobitelná platforma určená ke zlepšení procesních měření.

    Řada přístrojů Vaisala Indigo je přizpůsobitelná platforma určená ke zlepšení procesních měření. Klíčovou vlastností rodiny Indigo je modularita. Obsahuje výběr převodníků, vyměnitelných inteligentních sond, které měří různé parametry, a software pro snadné propojení a sledování dat. Můžete si vybrat libovolnou sondu a připojit ji k libovolnému z převodníků nebo sondy integrovat do jiných systémů. Platforma Indigo je postavena na technologiích snímačů vlastní výroby společnosti Vaisala.

    Související produkty

    Kategorie přiřazené k aplikaci

    Pokud chcete vědět víc o tématu měření vlhkosti při výrobě a skladování chemikálií, kontaktujte nás prosím. Kontaktujte nás

    Vaisala specialista

    Kam dál? Podívejte se na další aplikace z odvětví chemie a petrochemie, skladování nebo na přehled všech odvětví.